Nieuws
17 april 2019

'Securityoplossingen Kaspersky zijn veilig’

De Europese Commissie heeft geen bewijs voor onethisch gebruik van Kaspersky Lab-producten. Dat valt op te maken uit een document dat deze week is gepubliceerd en afkomstig is uit het circuit van het Europarlement. Het Russische antivirussoftwarebedrijf bracht de verklaring zelf naar buiten.

In juni vorig jaar nam het Europarlement een resolutie aan waarin de software van het beveiligingsbedrijf wordt weggezet als ‘gevaarlijk’ en zelfs ‘kwaadaardig’. Ook zou Kaspersky banden hebben met de Russische inlichtingendienst en als spion voor Moskou optreden. Het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Litouwen besloten daarop afstand te nemen van de producten van het bedrijf. De VS ging nog een stap verder en verboden het gebruik van Kaspersky-oplossingen bij overheidsinstanties.

Het onthulde document plaatst het conflict in een nieuw licht.

Onder verwijzing naar Duitsland, Frankrijk en België, die hebben aangegeven geen problemen te ondervinden met Kaspersky-producten, had Gerolf Annemans, namens België lid van het Europarlement, in maart 2019 een aantal vragen gesteld aan de Europese Commissie naar aanleiding van genoemde resolutie. Ook informeerde Annemans of de Commissie weet heeft van het bestaan over ‘rapporten of meningen van cyberdeskundigen of adviesbureaus over Kaspersky Lab’.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners