Nieuws
01 mei 2019

Privacy blijft een dingetje bij Google Cloud

Alsof je je telkens moet verantwoorden voor je pestende broer. Zo moet het voelen bij dienstverlener Google Cloud. De aanbieder van publieke clouddiensten, een apart onderdeel van Google, lijkt nog steeds gebukt te gaan onder de privacyreputatie van zijn grote broer. Bij ons is uw data echt uw data, zweert topman Thomas Kurian plechtig tijdens gebruikersconferentie Google Cloud Next19 in San Francisco. Blijkbaar bestaan er twijfels.

'Your data is your data', prijkt op het reuzenscherm in het enorme zalencomplex Moscone Center. Ernaast staat een lange lijst met dingen die de cloudaanbieder doet of juist laat om ervoor te zorgen dat de gegevens van zijn klanten echt veilig staan bij Google in de cloud. 35.000 mensen in de zaal kijken aandachtig toe hoe topman Kurian het nog maar eens oplepelt: 'We blijven van uw data af. We verkopen ze niet aan derden. We gebruiken ze niet voor advertenties, bieden overheden geen backdoor. Alles wordt versleuteld.'

Blijkbaar is het nodig om uitgebreid stil te staan bij dingen die vanzelfsprekend zouden moeten zijn. Zelfs bij het bevriende publiek dat grotendeels bestaat uit klanten en partners. Google heeft het er ook wel een beetje naar gemaakt. Het techbedrijf uit Mountain View staat niet bekend als hoeder van databescherming en wordt regelmatig bekritiseerd om het gebruik van gegevens uit zoekopdrachten, e-mails, documenten en locatiepeilingen. Al zegt de onderneming te voldoen aan alle privacyregels, zoals die van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners