Nieuws
03 mei 2019

Politie ontmantelt populaire marktplaats op Darkweb

Duitse rechercheurs en de Amerikaanse FBI hebben Wall Street Market, een grote illegale marktplaats op het Darkweb, offline gehaald. De maatregel volgt na onderzoek opgestart door de Nederlandse politie. Er werden drie mensen aangehouden, meldt de Duitse nieuwssite SWR vrijdagochtend.

Op de landingspagina van Wall Street Market (WSM) prijkt een mededeling dat de site is overgenomen door het Duitse Bundes Kriminalamt (BKA). Eronder staan onder meer de logo's van het Openbaar Ministerie, de Nederlandse Politie en de FBI. De Landelijke Eenheid van de Nederlandse politie en het BKA bevestigen op Twitter dat de marktplaats offline is gehaald.

WSM is met ruim een miljoen gebruikers wereldwijd het op een na grootste handelsplatform op het Darkweb. De marktplaats werd gerund door drie Duitsers. Zij zijn inmiddels aangehouden, vooral voor het faciliteren van illegale drugshandel. Een van de arrestaties vond plaats in Kleef, vlak over de grens bij Nijmegen. Volgens de Duitse officier van justitie heeft het drietal veel geld verdiend aan de transacties die via het platform verliepen. Ze zouden tot zes procent van elke transactie hebben opgestreken.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners