Nieuws
15 mei 2019

Zo bijt je nooit meer in een phishingmail

Via social engineering blijven cybercriminelen ons om de tuin leiden. Niet strikt noodzakelijk, want zelfs de meest ingenieuze phishingmail is aan een aantal kenmerken te herkennen.

De term social engineering is niet bij iedereen bekend. Het is de praktijk van het manipuleren, beïnvloeden of misleiden van personen om controle te krijgen over hun computer(systeem). Cybercriminelen gebruiken allerlei social engineering-technieken, waaronder phishingmails, om hun doel te bereiken.

Juist omdat de mens vaak de zwakke schakel in de beveiliging vormt, is social engineering populair onder de slechteriken. De ernst van het probleem werd in 2010 (!) al onderschreven door Gartner: ‘Het merendeel van de meest schadelijke inbraken in computersystemen is te wijten aan social engineering, niet aan hacken, en dat zal voorlopig zo blijven. Social engineering is het grootste veiligheidsrisico van het komende decennium.’

Tel daar maar een decennium bij op, want organisaties weten zich slecht te wapenen tegen social engineering. Denk aan recente gevallen van ceo-fraude, waarbij het meestal medewerkers van de financiële afdeling zijn die vallen voor een e-mail die zogenaamd van de directeur komt.  

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners