Nieuws
05 juni 2019

Mastercard stimuleert open banking

Mastercard gaat financiële instellingen ondersteunen bij hun initiatieven voor open banking. Tijdens de conferentie Money 20/20 in Amsterdam kondigde het wereldwijde betalingsbedrijf vier nieuwe oplossingen om deze service te stimuleren.

Open banking, voorbeeld van de nieuwe 'api-economie', is een trend in de financiële wereld. Innovatieve fintechs spelen hierop in. Maar ook de api's bij banken gaan beter presteren.

Een stroomversnelling wordt verwacht wanneer op 14 september a.s. de aangepaste Europese wetgeving PSD2 gaat gelden. Open banking geldt als een veilige manier om leveranciers toegang te geven tot iemands financiële informatie. Dit biedt consumenten en mkb-ondernemers allerlei voordelen, zoals een helderder overzicht van hun financiën en de mogelijkheid sneller en gemakkelijker betalingen te doen.

Verwacht wordt dat op basis van open banking nieuwe apps en diensten het licht zullen zien. Technisch zijn er nog wel een aantal uitdagingen. Onderzoeksbureau Ovum bepleit in dit verband voor meer samenwerking tussen banken en derde partijen. Mastercard is zo'n partij. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners