Nieuws
11 juni 2019

Veiligheid rem op grote uitrol containers

Veiligheid is voor grotere ondernemingen de voornaamste belemmering om containers uit te rollen die op Kubernetes draaien. De adoptie hiervan groeit weliswaar snel, maar het tempo had hoger gelegen als er op dit punt meer zekerheden zouden bestaan. Dit geldt met name voor containers die de stap van de testfase naar een productie-omgeving maken.

Zo bleek tijdens de conferentie KubeCon die onlangs in Barcelona werd gehouden. Volgens Jurgen Wagenaar, regional sales manager EMEA North bij Aqua Security, willen grootzakelijke klanten altijd kunnen terugvallen op een partij die ondersteuning geeft. Kubernetes is een complex stuk software dat expertise vereist om mee te werken, te beveiligen en te configureren, expertise die niet eenvoudig te vinden is in de markt.

De vele functies in dit orkestratieplatform maken meerdere verdedigingslagen noodzakelijk. Van zichzelf is deze opensourcesoftware niet veilig. Kubernetes mist bijvoorbeeld voldoende access control tools, zo kwam in Barcelona naar voren. Voor leveranciers van veiligheidsoplossingen ligt er dus nog een hele markt open.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners