Nieuws
18 juni 2019

LinkedIn is toverwoord voor hackers

Phishing is nog altijd de populairste methode voor cybercriminelen om binnen te komen bij een organisatie; negen van de tien hacks nemen zo hun aanvang. Spam-filters herkennen de berichten vaak niet, terwijl hackers de oplichting handig weten te verpakken met een onschuldig ogende boodschap. Met name ‘LinkedIn’ in de onderwerpregel blijkt verleidelijke aas. Is daar iets aan te doen?

Dat LinkedIn zo succesvol is als phishingonderwerp, blijkt uit cijfers die ons bedrijf hierover verzameld. Ons bedrijf traint werknemers in het herkennen van phishingmails door ze gesimuleerde phishingmails te versturen. Personen gaan in de fout, worden hierop gewezen en leren zo die berichten te herkennen. En wij analyseren op onze beurt weer elk kwartaal op welke gesimuleerde phishingmails een medewerker snel en makkelijk klikt.

Afgelopen kwartaal namen we de door ons verzonden mailalerts van sociale media onder de loep. En wat bleek: met name LinkedIn-nepmails blijken succesvol. Maar liefst vijftig procent van alle door ons succesvol verzonden phishingmails die we verpakken als social media alerts hebben LinkedIn als onderwerp. LinkedIn blijkt daarmee heel bruikbare clickbait voor een hacker.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners