Nieuws
27 juni 2019

Opnieuw softwarefout ontdekt bij Boeing 737 Max

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA (Federal Aviations Authority) heeft wederom een softwareprobleem gevonden bij de Boeing 737 Max. Het zou gaan om een fout bij de microprocessoren die het toestel als het ware naar beneden drukt.

Het nieuwe mankement werd vorige week ontdekt bij een test in de simulator. Een fout in het systeem zou het toestel als het ware naar beneden duwen, aldus CNN. Tijdens het testen was het voor de piloten moeilijk om binnen enkele seconden het vliegtuig weer omhoog te krijgen. Dit is volgens bronnen een ongekend risico.

Ingenieurs van Boeing zijn nu bezig het probleem op te lossen, wat leidt tot een vertraging in de certificering van het toestel. Volgens dezelfde bronnen proberen de ingenieurs te kijken of het microprocessor-probleem is weg te nemen door de software te herprogrammeren. Een andere mogelijke oplossing die ze onderzoeken is het vervangen van de microprocessoren bij alle 737 Max-toestellen. Ook de training van de piloten wordt mogelijk aangepast, met onder meer een uitvoerigere training in de simulatie-capsule.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners