Nieuws
26 juni 2019

Benelux loopt achter op het gebied van cybersecurity

Bij organisaties over de hele wereld stagneert de vooruitgang op het gebied van cybersecurity. Daarmee riskeren ze verlamming omdat cybercriminelen geavanceerd te werk gaan. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van NTT Security. India is het best presterende land.

Het vijfde Risk: Value-rapport bundelt de antwoorden van ruim 2.200 c-level executives en directeur in verschillende sectoren in twintig landen in Noord- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en Europa, waarvan 101 in de Benelux.

De resultaten tonen aan dat organisaties zich bewust zijn van de risico’s van cyberbedreigingen. Enkel de kans op een ‘economische of financiële crisis’ baart organisaties meer zorgen dan het risico op ‘cyberaanvallen op de organisatie’. De meerderheid van de respondenten – 84 procent wereldwijd, en 77 procent in de Benelux – gelooft dat goede cybersecurity hun bedrijf zal helpen. Respectievelijk 88 en tachtig procent is van mening dat cybersecurity een grote rol speelt in de samenleving.

Voor elke onderzochte organisatie analyseerde NTT Security de reacties op goede en slechte toepassingen in cybersecurity, waarbij goede toepassingen positieve scores opleverden en slechte negatieve scores. De resultaten tonen een zorgwekkend gebrek aan vooruitgang: in 2019 was de gemiddelde score – net als in 2018 – slechts +3, wat betekent dat er bijna evenveel slechte als goede toepassingen zijn.

In de Benelux scoren België (+1) en Nederland (0) onder het wereldwijde gemiddelde. Minder dan de helft van de Benelux-respondenten beschouwt al zijn ‘kritieke data’ als ‘volledig veilig’ – 45 procent, exact hetzelfde percentage als in 2018. Ruim een derde geeft aan liever losgeld te betalen aan een hacker, dan een boete te krijgen omdat ze niet voldoen aan de voorschriften voor dataprotectie. Hetzelfde deel betaalt liever een hacker dan te investeren in beveiliging. Dit zijn dezelfde resultaten als in 2018, wat het gebrek aan vooruitgang illustreert.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners