Nieuws
28 juni 2019

Amazon Web Services zet security in de spotlight

Een eigen security-conferentie met zevenduizend deelnemers in Boston (Reinforce), de algemene beschikbaarheid van de security-diensten als AWS Security Hub en AWS Control Tower én een lunchsessie met vakmedia over security. Amazon Web Services (AWS) profileert zich niet alleen als cloudspecialist, het bedrijf begeleidt klanten ook steeds meer bij de beveiliging van hun cloud-omgevingen.

Volgens Julien Lepine, manager solution architects-EMEA en Rob Lyle, solutions manager Security, zijn klanten naarstig op zoek naar overzicht in hun cloud- en hybride infrastructuren. Tijdens een lunchsessie in een hotel op het Amsterdamse Westergasterrein, duidden ze de recente aankondigingen op Amazons security-conferentie en gaan ze in op de rol van AWS als security-partner.

De Fransman, bijna veertien jaar in dienst van AWS, en de Schot die sinds een jaar aan boord is, leggen uit dat grote bedrijven zoeken naar houvast en overzicht in hun cloud-omgevingen. AWS begeleidt hen met tools om overzicht te houden over die omgevingen. Met de dienst AWS Security Hub krijgen klanten één centrale plek voor het beheer van security en compliance van de AWS-omgeving. De hub aggregeert, organiseert en prioriteert security-waarschuwingen uit gekoppelde diensten van Amazon zoals GuardDuty, Inspector en Macie een informatie van partners.

Klanten kunnen ook geautomatiseerde compliance-checks draaien op basis van industriestandaarden. Het idee is dat alle informatie over accounts die een beveiligingsrisico’s lopen op één plek gecentreerd zijn. Control Tower biedt vergelijkbare toepassingen voor een nieuw te lanceren omgeving waarbij vanuit een centraal punt de security en compliance wordt gecontroleerd.   

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners