Nieuws
02 augustus 2019

Risicobeheer in de multi-cloud

Inmiddels is vrijwel elke onderneming bezig met het uitvoeren van zijn digitale transformatiestrategie om concurrentievoordeel te behouden en de ‘agility’ te vergroten. Een gevolg is dat moderne cio’s zich niet alleen meer bezig houden met het bouwen van een effectieve infrastructuur, maar ook van cruciaal belang zijn voor het realiseren van belangrijke zakelijke doelstellingen.

Cio's moeten de cloud benutten voor projecten die zakelijke functionaliteiten leveren, zoals web-commerce, selfservice voor klanten of de automatisering van de toeleveringsketen, terwijl ze tegelijkertijd de kosten laag moeten houden en zich moeten richten op grotere organisatiedoelen.

De cloud is onmisbaar geworden voor het snel opleveren van deze kritieke functionaliteiten. In combinatie met het steeds populairdere NoOps-model, stelt de cloud developers in staat gebruik te maken van api's en de complexiteit van het beheer van de kerninfrastructuur te abstraheren. Zo kunnen zij zich meer richten op de zakelijke doelstellingen van de organisatie.

Hoewel de cloud verschillende voordelen heeft, zorgt het ook voor specifieke uitdagingen. Of het nu gaat om legacy-applicaties die te duur zijn om te verhuizen, wettelijke vereisten, of het probleem van vendor lock-in, voor de meeste bedrijven is het moeilijk om op slechts één cloudprovider te vertrouwen. Hierdoor kan data steeds meer gefragmenteerd raken, waardoor er meer risico ontstaat voor verschillende omgevingen in een infrastructuur, wat beheren moeilijk maakt. Het is aan de cio om maatregelen te treffen die de beschikbaarheid en beveiliging van de gegevens waarborgen, ongeacht waar die gegevens zich bevinden.

Maar besteden we wel voldoende aandacht aan het risicobeheer in de nieuwe multi-cloudwereld? Noodherstel en compliance zijn cruciale onderdelen van de bedrijfscontinuïteit en ik ben van mening dat dit prioriteiten zijn voor elke digitale transformatie, naast het faciliteren van nieuwe zakelijke functionaliteiten.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners