Nieuws
13 augustus 2019

Security beperkt de creatieve mogelijkheden

De ontwikkelingen op het vlak van app development gaan razendsnel. Waar enkele jaren geleden de nadruk nog sterk lag op het maken van uitgebreide, degelijke software suites met miljoenen regels aan code, ligt de focus vandaag de dag bij veel ontwikkelaars vooral op snelheid en vindingrijkheid. Zaken die de creativiteit beperken of de time-to-market van nieuwe apps beïnvloeden, worden vanzelfsprekend niet met gejuich ontvangen. Zo wordt het security aspect door veel ontwikkelaars gezien als ‘Mister No’, die de creatieve mogelijkheden binnen ontwikkelprojecten sterk inperkt.

De veiligheid van apps, evenals de bescherming van softwaregebruikers, wordt steeds belangrijker. Onder meer dankzij nieuwe wetgeving (zoals GDPR) is security veranderd van een ‘nice to have’ in een ‘must have’. Om silo’s te vermijden en ervoor te zorgen dat zowel creativiteit als security worden gewaarborgd, zullen teams binnen organisaties daarom meer programmatisch moeten gaan samenwerken. Dit vraagt om een doelgerichte aanpak en meer inzicht in de effecten van (voorheen losstaande) inspanningen.

In plaats van ‘Computer says No’, wordt security op deze manier ‘Mister Yes’. Dankzij security is een applicatie niet alleen mooi en functioneel, maar blijft het ook constant en veilig draaien.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners