Nieuws
01 augustus 2019

McAfee beveiligt printers van Canon

Beveiliger McAfee heeft embedded software ontwikkeld die Canon-printers moet beschermen tegen digitale inbrekers en hackpogingen. De software wordt op ImageRunner Advance-printers van Canon geïnstalleerd via een firmware-update.

Malware en virussen proberen zich vaak in alledaagse applicaties te verstoppen en op deze manier toegang te krijgen tot gevoelige, persoonlijke of bedrijfsdata. De McAfee embedded control software zorgt ervoor dat enkel toegestane en gecontroleerde applicaties, die op een ‘whitelist’ staan (inclusief bugfixes en nieuwe systeemsoftware), op de apparatuur kan worden geïnstalleerd.

De software is beschikbaar vanaf firmware versie 3.9 voor alle Canon ImageRunner Advance-printers van de derde generatie. Canon rolt de nieuwe functie wereldwijd uit. Voor nieuwe apparaten is deze software vooraf geïnstalleerd en kan geactiveerd worden in de instellingen.

Takanobu Nakamasu, vicepresident document solutions bij Canon Europa: ‘We begrijpen dat systemen niet meer dan zomaar alleen een printer zijn, maar een connected apparaat dat tal van cloud-toepassingen ondersteunt om workflows te stroomlijnen en productiviteit te verhogen. Onze samenwerking met McAfee biedt up-to-date beveiliging om connected systemen te beschermen tegen de bedreigingen die we vandaag de dag kennen en tegen de nog onbekende bedreigingen van morgen.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners