Nieuws
19 augustus 2019

Vijftigplusser maakt zich zorgen over online-privacy

Vier op vijf van de vijftigplussers wil nieuwe technologieën leren kennen. Echter is 40 procent bang dat het online plaatsen van persoonlijke informatie tegen hen kan worden gebruikt en maakt ruim 60 procent zich zorgen over zijn/haar veiligheid en online-privacy.

Dat blijkt uit onderzoek van startup Beego en Seniorennet. Zij ondervroegen 580 vijftigplussers via een online-enquête. Hieruit blijkt dat de meerderheid (60 procent) zich zorgen maakt over online-privacy. En dat terwijl slechts 28 procent weet hoe ze hun privacy-instellingen kunnen aanpassen.

80 procent van de ouderen voelt zich niet te oud om te leren omgaan met nieuwe technologie. Zij willen voornamelijk bijblijven met nieuwe online-communicatiemogelijkheden (88 procent), zoals e-mail of een chat-app, om makkelijker met familie en vrienden in contact blijven. Zo voelt 70 procent van de vijftigplussers zich met deze online-communicatiemiddelen meer verbonden met de kleinkinderen.

Toch vindt 86 procent van de bevraagden dat de apparaten die ze gebruiken om te surfen (desktops, tablets, laptops, smartphones) gebruiksvriendelijker moeten worden gemaakt. 61 procent heeft hulp nodig wanneer het apparaat waarmee ze op internet gaan, vastloopt door bijvoorbeeld een veiligheidsinbreuk.

Startup Beego wapent internetgebruikers tegen cybercriminaliteit. Daarvoor schakelen ze it-studenten in, die geïnteresseerden uitleg geven over hoe je veilig op het net kunt surfen. Daarnaast checken de studenten of de toestellen veilig worden gebruikt om online te gaan.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners