Nieuws
16 augustus 2019

Wachtwoord gehackt? Driekwart doet niks

Wanneer gebruikers een waarschuwing krijgen dat hun wachtwoord is gelekt, past slechts 26 procent dit wachtwoord vervolgens aan. Dat blijkt uit onderzoek van Google. Het goede nieuws is dat zestig procent van de nieuwe wachtwoorden als ‘niet te raden’ wordt betiteld.

Google bracht in februari dit jaar de Wachtwoordcheck op de markt. De Chrome-extensie informeert de gebruiker als inloggegevens niet meer veilig zijn omdat deze buit zijn gemaakt tijdens een gegevenslek waarvan Google op de hoogte is. Hierna volgt het advies het wachtwoord te veranderen.

De internetgigant maakt nu de gebruikscijfers van de eerste maand, februari dit jaar, bekend. In totaal zijn 21 miljoen wachtwoorden opgeslagen via de extensie. 316.000 wachtwoorden, oftewel 1,5 procent, bleken gelekt te zijn, waarvan slechts 26 procent van de gebruikers vervolgens zijn wachtwoord verandert.

Daarnaast concludeert Google dat gebruikers vaak dezelfde gelekte wachtwoorden gebruiken bij diverse accounts. Ook als het gaat om websites met gevoelige informatie, zoals die bij financiële instellingen, de overheid of webshops waar creditcardgegevens bekend zijn.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners