Nieuws
28 augustus 2019

Trend Micro blokkeert nu al 26,8 miljard bedreigingen

In de eerste helft van 2019 claimt Trend Micro al zo'n 26,8 miljard bedreigingen te hebben geblokkeerd. Dat is ruim zes miljard meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Wereldwijd kwam 91 procent van die bedreigingen het bedrijfsnetwerk binnen via e-mail. Om die dreiging te verlagen, is slimmere, diepgaandere bescherming nodig, stelt de leverancier van it-beveiligingssoftware.

Trend Micro blokkeerde in het eerste halfjaar van 2019 bijna 318 miljoen e-mail-bedreigingen in Nederland. Dat betekent plek vijftien in het door het bedrijf opgestelde landenoverzicht. In België ligt dat aantal op 60,5 miljoen (plek 49). De lijst wordt aangevoerd door de Verenigde Staten (5,5 miljard bedreigingen), op enige afstand gevolgd door China (2,9 miljard) en Brazilië (1,2 miljard). Wie bijna geen of geen last wil hebben van dit soort bedreigingen kan beter uitwijken naar Tokelau (elf bedreigingen), Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden (vijf), De Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden (een) of - om er helemaal zeker van te zijn - Antarctica (nul bedreigingen).

Volgens Trend Micro is er sprake van een wereldwijde stortvloed aan zogeheten fileless-aanvallen, een containerbegrip voor trucjes bedoeld om met de traditionele beveiligingsoplossingen te omzeilen. In vergelijking met het eerste halfjaar van 2018 steeg het aantal onthullingen van deze bedreiging wereldwijd met 265 procent, aldus het Japanse bedrijf in het rapport Evasive Threats, Pervasive Effects: 2019 Midyear Security Roundup.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners