Nieuws
14 oktober 2019

Investeerder Thoma Bravo doet bod op Sophos

De Amerikaanse technologie-investeerder Thoma Bravo heeft een bod van bijna vier miljard dollar uitgebracht op Sophos. Deze van oorsprong Britse leverancier van it-beveiligingssoftware staat nu nog aan de beurs genoteerd. Het bestuur van Sophos steunt de overname die nog wel door de toezichthoudende autoriteiten moet worden goedgekeurd.

Thoma Bravo richt zich als kapitaalverstrekker op softwareleveranciers en tech-dienstverleners. Investeringen op it-beveiligingsvlak van de laatste jaren waren onder andere in Veracode, Logrhythm, Barracuda Networks en McAfee (minderheidsaandeelhouder).

De acquisitie betekent een versterking van het portfolio in de cybersecuritymarkt. Sophos levert zowel endpoint- als firewall/netwerkproducten en lanceerde onlangs zijn Managed Threat Response (MTR), een volledig beheerde dienst voor het opsporen en neutraliseren van bedreigingen. De dienst combineert Sophos' Intercept X Advanced-software voor endpointdetectie en -respons met machine learning en expertanalyse. Overigens verkoopt het bedrijf ook nog hardwareproducten, waaronder netwerkfirewalls en draadloze toegangspunten.

Naast investeringen in nieuwe technologie steekt de softwareleverancier de laatste jaren veel geld in het naar de cloud brengen van zijn beveiligingsproducten. Met het extra kapitaal van Thoma Bravo is deze overstap te versnellen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners