Nieuws
29 oktober 2019

Bezorgdheid over grensbeveiliging hoger dan ooit

Grenzen krijgen momenteel veel aandacht in het nieuws. Over de hele wereld proberen politici en beleidsmakers geschillen en wetgevingskwesties op te lossen die te maken hebben met goederen en mensen die in en uit hun landen reizen. Tegelijkertijd wordt het leven van grensbeambten steeds moeilijker.

Overheden moeten een antwoord formuleren op bevindingen uit rapporten zoals de Unisys Security Index, waaruit blijkt dat de publieke bezorgdheid over grensbeveiliging hoger dan ooit is.

Er zijn talloze uitdagingen waarmee grensbeambten elke dag worden geconfronteerd. De toename van e-commerce betekent bijvoorbeeld meer laagwaardige zendingen die in hoge volumes de grens overschrijden. Het is niet verwonderlijk dat dit het vinden van bedreigingen des te moeilijker maakt. Het creëert kansen voor georganiseerde criminele groepen - denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om illegale goederen, drugs en wapens te verbergen in een onbeperkt aantal kleinere pakketjes.

Wereldleiders zijn vastbesloten en eensgezind om hier iets aan te doen. Maar tegelijkertijd zijn ze verdeeld over wat dat precies zou moeten zijn en ondertussen wordt de strijd aan de grens erger. Omdat criminelen slimmer en opportunistischer worden, krijgen grensmedewerkers zelden de gegevens, technologie en intelligentie om op schaal te onderzoeken wat onbelemmerd de grens over zou moeten steken en wat meer aandacht verdient.

Als wetgevers hun grenzen beter willen beschermen en vrachtzendingen veilig willen houden, moeten ze hun beambten gaan bewapenen met inzicht en intelligentie.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners