Nieuws
25 november 2019

Siemens in zee met Fortinet rond ot-netwerken

Cyberbeveiliger Fortinet is een wereldwijde samenwerking aangegaan met de Duitse industriële reus Siemens. Fortinet en Siemens gaan een geïntegreerde beveiligingsoplossing introduceren voor de beveiliging en connectiviteit van operationele technologie (ot)-netwerken.

De eerste ‘fabric ready’-oplossing van de twee partijen integreert de firewall FortiGate van Fortinet met switches en routers uit de Ruggedcom Multi-Service Platform-reeks van Siemens. Dit moet zorgen voor een verbeterde integratie van de beveiligingscomponenten binnen kritieke omgevingen zoals hoogspanningscentrales. 

De gezamenlijke oplossing heeft de vorm van een geïntegreerde appliance voor ot-netwerken. Door alle beveiliging onder te brengen in één stuk hardware willen Fortinet en Siemens een einde maken aan de problemen rond stroom, ruimteverbruik, fysieke beveiliging en connectiviteit die zich vaak voordoen bij een beveiligingsmodel op basis van meerdere hardwareoplossingen. Siemens zal daarnaast ook de virtuele firewall Fortigate-VM aan klanten aanbieden in combinatie met zijn eigen hosting-platform APE 1808, om hen te voorzien van beveiliging voor ot-omgevingen.

Ot-omgevingen werden traditioneel altijd geïsoleerd van de rest van het it-netwerk. Hierin is verandering gekomen door pogingen van bedrijven om het zakelijke reactievermogen en de flexibiliteit te vergroten door ot- en it-omgevingen samen te voegen. Het probleem is dat ot-netwerken en industriële controlesystemen (ics) zo almaar kwetsbaarder worden voor cyberbedreigingen, iets waar Siemens en Fortinet nu een oplossing voor claimen te hebben. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners