Nieuws
31 december 2019

Uitgelicht: 4 hacks op ict-bedrijven in 2019

In 2019 zijn er nog nooit zoveel digitale lekken en datahacks gemeld. Cybercriminelen richten hun pijlen ook op ict-bedrijven. Vier aansprekende voorbeelden van cyberaanvallen waarbij (persoons)gegevens zijn buitgemaakt.

1. Philips
In 2016 werd de zogeheten ‘Cloud Hopper’-hack ontdekt. Hierbij werd bedrijfsspionage uitgevoerd op veertien bedrijven, waarvan de naam niet werd genoemd. Nu schrijft The Wall Street Journal op basis van verschillende bronnen binnen het onderzoek, dat Philips één van de slachtoffers van deze hack is. De hackers zouden toegang hebben gekregen tot de gegevens via clouddienst van Hewlett Packard Enterprises (HPE), waar de data waren opgeslagen. Hier is 20 TB aan data opgeslagen. Onder meer medische onderzoeksgegevens zijn buitgemaakt.

Philips laat in een reactie weten de hackpoging destijds gedetecteerd is en dat er geen data zijn buitgemaakt. 'Deze pogingen zijn tijdig en effectief opgemerkt. De hackaanval had dus geen gevolgen voor Philips', aldus het bedrijf in de verklaring.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners