Nieuws
06 januari 2020

Wibu-Systems beschermt robotsoftware

Het Duitse ArtiMinds Robotics zet voor de bescherming van zijn robot programming suite de Codemeter-technologie van het eveneens Duitse Wibu-Systems in. De pionier op het gebied van sensorgebaseerde automatiseringsoplossingen wil met de stap zijn intellectuele eigendom preserveren en tegelijkertijd softwareoplossingen te gelde maken.

De toolset van ArtiMinds maakt het via een combinatie van online- en offline-programmeertools mogelijk robottaken op te lossen zonder een broncode te schrijven. Dat resulteert in een automatisch gegenereerde, robot-specifieke code die rechtstreeks draait op de controller van de robotfabrikant. Daarbij is geen extra hardware nodig.

Om zijn intellectuele eigendom te beschermen, heeft ArtiMinds nu Codemeter van het softwarebedrijf Wibu-Systems geïmplementeerd. Codemeter is een encryptietechnologieplatform en bevat een combinatie van hardware- en softwaretools – respectievelijk CmDongles en AxProtector - die ontworpen zijn om digitale activa te beschermen tegen piraterij, reverse engineering en manipulatie.

Maakt CmDongles een uitgebreid licentie- en rechtenbeheer mogelijk, AxProtector blijft alert op veiligheidsrisico's en onderbreekt de uitvoering van de software wanneer er risico's worden gedetecteerd.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners