Nieuws
09 januari 2020

Insight Partners koopt Armis voor miljard euro

Het securitybedrijf Armis, gespecialiseerd in het beveiligen van iot-toepassingen, is overgenomen door het Amerikaanse kapitaalfonds Insight Partners. De Amerikanen leggen een slordige miljard euro op tafel voor de jonge onderneming.

Armis werd in 2015 opgericht door drie Israëliërs en heeft zijn hoofdkwartier in Californië. Het is gespecialiseerd in beveiligingstoepassingen voor grote bedrijven, ziekenhuizen, retailers en iot-netwerken. Naast Insight Partners is ook CapitalG bij de overname betrokken. Dat is het voormalige Google Capital, de investeringspoot van Google.

De software van Armis verzamelt automatisch informatie om laptops en smartphones te beveiligen, maar ook bijvoorbeeld webcams, printers, smart tv’s, industriële controlesystemen en geconnecteerde verwarmings- en verluchtingsapparatuur. Alles wat voor hackers een toegangspoort tot het netwerk zou kunnen zijn. Volgens het bedrijf zag het in 2018 en 2019 een groei in de vraag naar zijn diensten en producten.

Voor Insight Partners is de aankoop van Armis met een dealwaarde van 1,1 miljard dollar een van de grootste overnames die het fonds ooit deed. Tegen februari zou de deal rond moeten zijn. Het fonds heeft wereldwijd in meer dan driehonderd bedrijven een aandeel. Armis zal onafhankelijk blijven werken, de huidige ceo en cto blijven aan boord.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners