Nieuws
13 januari 2020

Avepoint scoort 200 miljoen dollar aan extra kapitaal

Avepoint, een Amerikaanse ict-leverancier van backup- en governance-oplossingen, haalt tweehonderd miljoen dollar aan kapitaal op. De kapitaalverhoging, in de vorm van minderheidsaandelen, moet de wereldwijde groei en uitbreiding van het bedrijf stimuleren.

Dit is de derde investeringsronde van Avepoint. Deze werd geleid door TPG Sixth Street Partners. Tijdens de kapitaalverhoging stappen nieuwe investeerders in het bedrijf. Enkele bestaande investeerders verhogen het aantal aandelen in Avepoint. Deze investeringsronde moet leiden tot een gedeeltelijke herkapitalisering bij lange termijn-aandeelhouders.

Avepoint gebruikt de investering om zijn kanaalaanbod te vergroten. Via distributiepartners, zoals Ingram Micro en TechData, biedt de organisatie managed service providers (msp’s) tools om de Office 365-omgevingen van hun kleine en middelgrote zakelijke klanten beter te migreren, te beheren en te beveiligen. Avepoint wil de komende twee jaar meer dan veertigduizend klanten optekenen via het kanaal.

De organisatie blijft onder leiding staat van het senior management team, waaronder medeoprichters en co-ceo's Kai Gong en Tianyi Jiang. TPG Sixth Street Partners treedt te tot de raad van bestuur.

Avepoint is in 2001 opgericht en heeft zijn hoofdkwartier in het Amerikaanse Jersey City. Het heeft meer dan 1.500 medewerkers in dienst, verspreid over kantoren in onder andere de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Singapore, Australië, Nederland, België, China, Japan, de Filippijnen.

Avepoint zegt dat ruim 16.000 bedrijven en zeven miljoen SharePoint- en Office 365-gebruikers wereldwijd vertrouwen op Avepoint-software en -diensten voor hun gegevensbeheer, -bescherming en -migratie.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners