Nieuws
15 januari 2020

Honderden Citrix-servers kwetsbaar voor misbruik

De veiligheid van Citrix ADC en de Citrix Gateway-servers laat te wensen over. Ook Belgische Citrix-klanten zijn hiervoor kwetsbaar. Volgens cijfers van securitybedrijf Bad Packets gaat het om 402 bedrijven in ons land. Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) waarschuwt op diverse manieren voor deze kwetsbaarheid. Zo heeft het tweets verstuurd over het lek. Bovendien neemt het via diverse kanalen contact op met bedrijven.

Citrix maakte vorige maand bekend dat de Citrix Application Delivery Controller (ADC) en de Citrix Gateway-servers een kwetsbaarheid bevatten. Beide producten stonden voorheen bekend als Citrix Netscaler. De zwakte stelt een kwaadwillende op afstand in staat een willekeurige code uit te voeren en directe toegang te verkrijgen tot het lokale netwerk en systemen.

De Amerikaanse leverancier van virtuele desktops stelt firmware-updates beschikbaar om klanten te beschermen tegen exploitatie van het lek. Deze updates moeten uiterlijk eind januari uitgerold zijn. De organisatie adviseert klanten om de update zo snel mogelijk te installeren zodra deze beschikbaar is.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners