Nieuws
20 januari 2020

Verzekeren tegen ransomware is zinloos

Het nieuwe jaar brengt een hoop veranderingen met zich mee, door ontwikkelingen als 5G, meer smart homes en multi-cloud. Met deze groei neemt ook de hoeveelheid data en het belang van, en de expertise over, cybersecurity toe. 2020 wordt daarom het jaar waarin we digitale bedreigingen nog serieuzer moeten nemen.

In het bedrijfsleven worden kunstmatige intelligentie (ai) en machine learning (ml) met name gekenmerkt door hype. Slechts een klein aantal producten maakt ai- of ml-toepassingen daadwerkelijk mogelijk voor bedrijven, hoewel vele beweren dit te doen. In 2020 verwachten we meer gesprekken over deze technologieën, en in het geval van ml, meer praktijkvoorbeelden uit het bedrijfsleven.

Samen met de vooruitgang die we al hebben gezien op het gebied van automatisering, kunnen ai en ml grote voordelen hebben voor de databeveiligingsbranche. Het opent deuren voor het creëren van zelfregulerende grote datamanagementsystemen. Wanneer we in de toekomst blijven evolueren naar open, geïntegreerde systemen, kunnen we uiteindelijk zelfbesturende datacenters verwachten waarbij back-up en disaster recovery steeds meer geautomatiseerd kan worden dankzij ai en ml.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners