Nieuws
28 januari 2020

Qlik neemt RoxAi over voor alarmsoftware Ping

Het van oorsprong Zweedse softwarebedrijf Qlik neemt het Britse RoxAi over en daarmee ook diens alarmsoftware Ping. Ping alarmeert gebruikers proactief zodra er belangrijke bedrijfsdata veranderen. Daarmee kan het bedrijf data real-time bewaken en beheren.

Ping is per direct beschikbaar en wordt in de eerste helft van 2020 aangeboden als een Qlik-oplossing. Met de meldingen van Ping, geïntegreerd in het analytics platform van Qlik, worden gebruikers via e-mail en mobiele en sociale kanalen onmiddellijk op de hoogte gebracht van belangrijke wijzigingen in hun data en van de bijhorende context. Met Ping kan elke gebruiker zijn eigen geavanceerde meldingen rond zijn eigen gebruiksscenario's ontwerpen en instellen en dit zonder een ontwikkelaar of beheerder nodig te hebben.

‘De beperking van de meeste analytische dashboards en applicaties is dat je daar naartoe moet gaan om te weten wat er gebeurt of wat er is veranderd’, zegt Mike Capone, ceo van Qlik. ‘Wat we nodig hebben, is een volledige cyclusintegratie tussen wijzigingen in data, analyses, alerts en meldingen die onmiddellijk naar gebruikers of andere systemen worden verzonden. De combinatie van Qlik Data Integration, Qlik Data Analytics en nu ook RoxAI en Ping biedt klanten een real-time stroom aan belangrijke informatie die besluitvorming aanstuurt.’

In de toekomst is Qlik van plan Ping te integreren met workflow- en robotic process automation (rpa)-oplossingen via api’s. Verder staan verbeteringen gepland om de mogelijkheid van ‘op nabijheid gebaseerde waarschuwingen’ op te nemen. Zo kan een winkelverkoper een regiomanager via vooraf verzonden prestatieanalyses op de hoogte brengen bij aankomst op een bepaalde winkellocatie.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners