Nieuws
04 maart 2020

Draagbare, plug & play netwerk sniffer en packet analyzer

Deze bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Allegro Netwerk Multimeter is een “zwarte doos” binnen uw netwerk:
• Bekijk en verken uw netwerk van L2 – L7 in real-time en terug in de tijd.
• Passief analyseren van netwerkverkeer op basis van metadata, statistieken en DPI.
• Pro-actieve netwerkbewaking van o.a. bursts, MAC, IP, ARP-, TCP en DNS.
• Trendgrafieken zoals top users, L7 protocols, responstijden, jitter, packet loss en meer.
• Terugvinden van een netwerkprobleem in het verleden. (bv. gisteren, vorige week, …).
• Optioneel opnemen van netwerkverkeer (full/sliced/filtered).
• Diepgaande analysemodules voor VoIP, RTP, VLAN, MPLS, QoS, SMB, SSL, …
• Aansluitmogelijkheden: inline, tap, span/mirror (multi-tenant).
• Bediening op afstand op diverse manieren.
• Geschikt voor 100 Mbit/s – 100 Gbit/s en virtuele netwerken.
De Allegro Netwerk Multimeter werkt passief wat wil zeggen dat er wordt geanalyseerd op netwerkverkeer en er dus geen configuratie nodig is. Allegro Netwerk Multimeter gaat plug & play beginnen werken op aangeboden (ER)span/ mirror poorten, netwerk taps, inline of ingeladen pcap data.

Men zal al snel zeggen: "Ik kan dat reeds in Wireshark zien"
Dat klopt en Wireshark is ook onze vriend. Met Allegro Packets kan je echter de data reeds gefilterd zien en je kan Allegro eigenlijk bekijken als een grote pre-filter voor Wireshark.
Bij het aanmaken van een pcap file met Allegro, kan je deze data direct op je PC openen met Wireshark.
Er bestaat ook een geïntegreerde webshark functionaliteit in de Allegro Packets software voor onmiddellijke incident analyse op pakket niveau.
Het grote voordeel van Allegro is dat het zeer juiste meetwaarden in real-time geeft. Vermits Wireshark op een PC runt, kan men niet van het voordeel genieten van de precisie en verwerkingssnelheid van een Allegro Packets appliance.

De Allegro Netwerk Multimeter (Allegro 200/500) is een draagbare netwerk analyse tool voor L2 – L7 visibility en netwerk troubleshooting. De unieke voordelen die een Allegro Netwerk Multimeter u biedt, zijn eenvoudige toepasbaarheid, hoge effectiviteit en slimme functioneringswijze.
De appliances zijn ontwikkeld als troubleshooting tools voor ad-hoc gebruik bij het detecteren van netwerk storingen waarbij de Allegro tools snel kunnen geïnstalleerd worden zonder benodigde configuratie.
De enige vereisten zijn een voedingsadapter, connectie met de netwerk poorten die geanalyseerd dienen te worden en de management poort die verbonden moet zijn met een client uitgerust met een web browser om de analyse software te kunnen runnen.
Andere, vergelijkbare monitoring oplossingen vereisen vaak minstens 2 appliances (één packet collector en een management appliance) die moeten geïnstalleerd worden en met elkaar verbonden wat ook weer tijd vergt voor het configureren ervan.

De prestaties, kwaliteit en activiteit van alle data pakketten in uw netwerk worden real-time inzichtelijk gebracht. Dankzij het innovatieve ontwerp zal de metadata (meetresultaten) zoals IP adressen, connectie informatie, packet counters en statistieken worden opgeslagen in het RAM geheugen en niet op een harde schijf.
De metadata blijft over een instelbare periode (dagen, weken, …) in het RAM geheugen beschikbaar en doorzoekbaar en het is mogelijk om statistieken, tabellen, grafieken, … weer te geven. Het voordeel van deze werking is dat er geen vertragingen zitten in de analyse en de weergave. Zo kan men op een snelle manier netwerk analyse uitvoeren.

De raw data kan optioneel wel opgeslagen worden in ring buffer op een harde schijf. Om ongeautoriseerde toegang van de raw data in de ring buffer tegen te gaan, kunnen de harde schijven volledig geëncrypteerd worden.
Het complete netwerkverkeer kan worden opgenomen op een SSD of HDD harde schijf met een recording rate van 1 Gbit/s t.e.m. 40 GBit/s. Met een Allegro in uw netwerk, heeft u dus ook ná de feiten nog altijd een antwoord op de vraag “wie of wat was de oorzaak van … ?”.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners