Nieuws
19 maart 2020

‘Laat gemak tijdens thuiswerken niet de vijand zijn’

Omdat bedrijven zich opmaken voor lange periodes van thuiswerken, staan it- en security-managers voor behoorlijke uitdagingen. Jaya Baloo, die vorig jaar als ciso van KPN naar Avast verhuisde, geeft tips hoe dit aan te pakken. Ze deelt de ervaringen die ze bij Avast heeft opgedaan met de transitie naar honderd procent thuiswerken. Het beveiligingssoftwarebedrijf moest, hoewel in veel landen en continenten medewerkers gewend waren om thuis te werken, toch nog de nodige aanpassingen doen.

Uiteraard moet iedereen op internet zijn aangesloten en toegang hebben tot belangrijke bedrijfssystemen. Daarvoor nodig zijn een passende bescherming, security en tools om het werk te kunnen doen. Medewerkers kunnen ook in de verleiding komen om 'shadow it resources', zoals Dropbox of andere persoonlijke methoden, te gebruiken. Jaya Baloo: 'Laat gemak uw vijand niet zijn en plan vooruit voor het ondersteunen van thuiswerksituaties.'

Belangrijk ook is dat thuiswerkers qua hardware de juiste faciliteiten krijgen. Dat iedereen een laptop bezit, betekent niet dat zomaar succesvol de transitie naar thuiswerk is te maken. Zeker als mensen gewend zijn om op kantoor met een docking station, mooi groot toetsenbord en meerdere monitors te werken, kan de overgang groot zijn. Zonder die randapparatuur kan het lastig werken zijn. Maak daarom beleid voor het naar huis meenemen van kantoorapparatuur of voor de aankoop van spullen thuis. Ook de bandbreedte thuis kan een probleem vormen. Test de snelheid thuis. Maak een plan voor upgrades als de verbindingen thuis te langzaam zijn. Als hiervoor spelregels bestaan, kunnen werknemers deze problemen zelf oplossen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners