Nieuws
16 maart 2020

Security in de cloud blijft heikel punt

Volgens het Cloud Threat Report 2019 van Oracle & KPMG nam vorig jaar bij zeven van de tien organisaties het gebruik van cloud-services toe. En niet alleen was er een toename van het gebruik van de cloud, ook de waardering voor het hosten van data en applicaties in de cloud steeg. Hoewel bedrijven al jaren cloud-services gebruiken, is pas sinds kort de groei van bedrijfskritieke data en services in de cloud te zien. Deze shift is vooral toe te schrijven aan organisaties die hun kosten willen verlagen en de mogelijkheden voor werknemers willen vergroten. Met het groeiende cloud-gebruik gaan echter risico’s gepaard die om aandacht vragen. Onderstaande voorspellingen lichten het verder toe.

Volgens onderzoek van Pricewaterhouse Coopers is minder dan de helft van de bedrijven wereldwijd voorbereid op een cyberaanval. Gelukkig zijn steeds meer ceo’s betrokken bij het verbeteren van de security en spelen zij een centrale rol in het verlagen van risico’s en het veiligstellen van data- en privacybescherming.

Security is daardoor niet langer alleen de verantwoordelijkheid van de ciso of de it-afdeling. Sterker nog, steeds meer bedrijven creëren de rol van biso (business information security officer) die een specifieke verantwoordelijkheid heeft voor security en privacy.  

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners