Nieuws
19 maart 2020

Cyberverzekering is een must (maar opletten loont)

Imminente dreigingen vragen om preventieve en curatieve maatregelen. Is dat het geval bij de uitbraak van een epidemie zoals we spijtig genoeg weten, in een it-context is dat niet anders. Cyberbedreiging en cyberaanvallen zijn namelijk niet weg te slaan uit de berichtgeving, ondertussen zelfs in mainstream-media. Een van die curatieve maatregelen is het afsluiten van een cybersecurity-verzekeringspolis.

Naast procedures en maatregelen om cyberaanvallen te voorkomen, stellen ondernemingen zich vaak de vraag wat te doen indien het misgaat. Een van die curatieve maatregelen is het afsluiten van een cybersecurity-verzekeringscontract. Daarmee verzeker je je tegen de schadelijke gevolgen die gepaard gaan met cyberaanvallen. Een goede zaak, want de gevolgen van een cyberaanval kunnen enorm zijn.

Vaak kijkt men daarbij in eerste instantie, en deels ook terecht, naar de rechtstreekse impact van een cyberaanval op het productieproces zelf. Met andere woorden, de directe bedrijfsschade in geval van een onderbreking van het productieproces of het verlenen van diensten. Maar ook de onrechtstreekse bedrijfsschade kan hoog oplopen. Denk aan vertragings- of annulatieboetes indien orders te laat of niet kunnen worden voldaan. Een ander voorbeeld is het aanleveren aan een klant van foutieve informatie omwille van datavervuiling, als gevolg waarvan die klant schade ondervindt.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners