Nieuws
15 mei 2020

Zakelijke cybersecurity is bron van stress voor it'ers

It-professionals zijn drie keer meer bezorgd over de veiligheid van financiële bedrijfsdata en intellectueel eigendom dan over de it-veiligheid bij hun thuis. Dat blijkt uit het derde Oracle en KPMG Cloud Threat Report 2020. Het onderzoek toont aan dat een vertrouwenscrisis is ontstaan door zorgen over de patchwork-aanpak voor databeveiliging, verkeerd geconfigureerde diensten en verwarring over nieuwe cloudbeveiliging.

De beveiliging van bedrijfsdata bezorgt heel wat it-professionals stress, zo blijkt uit het onderzoek waarvoor Oracle en KPMG 750 it- en cybersecurityprofessionals ondervroegen. Over de situatie op het werk zijn ze drie keer meer bezorgd dan over hun it-installatie thuis.

Het gaat daarbij verder dan besognes over pure beveiliging. 80 procent maakt zich bijvoorbeeld zorgen dat cloud-dienstverleners waarmee ze zakendoen, concurrenten kunnen worden in hun kernmarkten. Driekwart van de it-professionals ziet de publieke cloud als veiliger dan hun eigen datacenters, maar 92 procent vertrouwt er niet op dat hun organisatie goed voorbereid is op het beveiligen van publieke cloud-diensten. Bijna 80 procent van de it-professionals zegt dat recente data-inbreuken bij andere bedrijven de focus van hun organisatie op het beveiligen van data hebben vergroot.

Ook de aanpak van het security-vraagstuk is zorgwekkend. Precies 78 procent van de organisaties gebruikt meer dan vijftig aparte cybersecurity-producten om beveiligingsproblemen aan te pakken. Bij 37 procent zijn dat zelfs meer dan honderd cybersecurity-producten.

Organisaties die verkeerd geconfigureerde cloudservices hebben ontdekt, hebben het afgelopen jaar minstens tien incidenten met gegevensverlies meegemaakt. Bijna 60 procent van de organisaties zei dat medewerkers met geprivilegieerde cloud-accounts deze gegevens hebben laten compromitteren door een (spear) phishing-aanval.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners