Nieuws
14 mei 2020

VMware plant overname Kubernetes-beveiliger Octarine

VMware heeft plannen om het Amerikaanse securitybedrijf Octarine over te nemen. Dat maakte het bekend op zijn cybersecurity-conferentie Connect 2020. Octarine bouwt software voor het beveiligen van Kubernetes-applicaties. Na de overname wil VMware de technologie integreren in zijn Carbon Black Cloud-platform.

Met de acquisitie van Octarine wil VMware zijn beveiligingsaanbod verder uitbreiden naar container- en Kubernetes-omgevingen en ondernemingen helpen bij het vereenvoudigen van devsecops, zegt Patrick Morley, hoofd van de security business unit bij VMware. ‘Gecombineerd met de native integratie met Tanzu, vSphere, NSX en VMware Cloud Foundation, zorgt dit voor een aansprekende oplossing om workloads intrinsiek te beveiligen. En met de toevoeging van onze AppDefense-mogelijkheden in het platform kunnen we de beveiliging van workloads fundamenteel transformeren.’

Hoeveel VMware betaalt voor Octarine, wordt niet meegedeeld. Het is de bedoeling van het bedrijf om de software van Octarine op te nemen in zijn Carbon Black-cloud. Carbon Black is een beveiligingsspecialist die VMware vorig jaar overnam voor iets meer dan twee miljard dollar. Eind 2018 lijfde VMware ook al Heptio in, een Kubernetes-bedrijf dat werd opgericht door Craig McLuckie en Joe Beda. Zij maakten bij Google deel uit van het team dat Kubernetes ontwikkelde alvorens met een eigen onderneming te starten.

Tegelijk met de aankondiging dat het zijn oog liet vallen op Octarine, maakt VMware op Connect 2020 ook de oprichting bekend van de Next-Gen SOC Alliance. Deze alliantie biedt soc-teams inzicht en preventie-, detectie- en responsmogelijkheden voor VMware-omgevingen. Ook Splunk, IBM Security, Google Cloud’s Chronicle, Exabeam en Sumo Logic zijn bij de alliantie betrokken.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners