Nieuws
04 juni 2020

Europa maakt vrouwelijk securitytalent zichtbaar

De Europese Commissie (EC) moedigt vrouwelijke security-experts aan op de voorgrond te treden, actiever te worden in het veld en hun zichtbaarheid te vergroten. Daarvoor heeft zij het Women4Cyber-register opgericht, een platform om vrouwelijke professionals werkzaam in cyberbeveiliging met elkaar te verbinden.

Het Europese register moet de gemeenschap van vrouwelijke securityprofessionals met verschillende profielen identificeren en opbouwen. Het moet de onderlinge samenwerking stimuleren en zakelijke kansen inzichtelijk maken. Zo kunnen deelnemers ideeën uitwisselen, netwerken met andere vrouwelijke professionals, een agenda van cybersecurity-gerelateerde evenementen bekijken en biedt de website een lijst met nieuwe mogelijkheden in het veld.

Women4Cyber wil met het register enerzijds vrouwelijke cyberprofessionals zichtbaar maken en anderzijds de jongere generatie inspireren om een bijdrage te leveren aan cyberbeveiliging. Bovendien moet het register een referentiepunt zijn voor expertgroepen, organisatoren van evenementen en media.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners