Nieuws
15 juli 2020

Wat zijn de meest gezochte Vlaamse ict-functies?

In de periode van juli 2019 tot en met eind juni 2020 zijn in totaal 6.704 vacatures voor ict’ers in Vlaanderen geplaatst. De meest gevraagde functie is de ict-ontwikkelaar. Bijna de helft (46 procent) van de vacatures is voor hen uitgeschreven. Ook zoeken organisaties volop naar integratie- en implementatie-experts, pc-technicus en netwerkbeheerders. Dat blijkt uit de cijfers van Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB).

In België werd in het afgelopen jaar (juli 2019 - juni 2020) in totaal 263.094 vacatures geplaatst. Hiervan is zo’n drie procent (6.704 in totaal) gericht op ict’ers. Dit is opgesplitst in elf ict-beroepen. Computable duikt in de cijfers en zet de belangrijkste feiten op een rijtje.

De meest gezochte ict-functie in Vlaanderen is de ‘analist ontwikkelaar ict’. Deze rol ontwerpt en ontwikkelt een ict-project van de studiefase tot de integratie. Hij of zij ontwerpt de architectuur van de ict-toepassingen en -systemen voor een klant. In totaal werden er ruim drieduizend (3.064) vacatures voor uitgeschreven, waarvan aan het eind van het jaar tachtig procent was vervuld.

Vlaanderen is daarnaast vol op zoek naar integratie- en implementatie-experts, die de functionele behoeften van een informatiesysteem van een opdrachtgever vertaalt naar de doelstellingen van het vakdomein. Er werden tussen juli 2019 en juni 2020 ruim duizend (1.081) vacatures uitgeschreven, waarvan 84 procent is vervuld.

Ander veelgevraagde ict-functies zijn technicus pc en kantoormateriaal (879 ontvangen vacatures), netwerkbeheerder (656 ontvangen vacatures) en verantwoordelijke van ict (419 ontvangen vacatures).

De overige ruim zeshonderd (605) vacatures zijn uitgeschreven voor databankbeheerder (253), websitebeheerder (169), computeroperator (71), analist communicatie- en informatiesystemen (60), ontwerper analist van geografische informatiesystemen (27) en ontwikkelaar telecomnetwerken (25).

Benieuwd naar de knelberoepen in Vlaamse ict-sector? Computable maakt dit later deze week bekend. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners