Nieuws
14 augustus 2020

Nederlandse massaclaim tegen Oracle en Salesforce

Een Nederlandse claimstichting van privacy-voorvechters gaat onder aanvoering van advocaat Christiaan Alberdingk Thijm de strijd aan met Oracle en Salesforce. The Privacy Collective beschuldigt de it-concerns van massale schending van de privacy van miljoenen Nederlanders. Verschillende belangenorganisaties waaronder Bits of Freedom steunen de claim.

De stichting heeft de massaclaim vandaag in het FD aangekondigd. Ook is al een uitgebreide dagvaarding ingediend. De eerste collectieve actie vanwege massale AVG-schendingen heeft als inzet vijfhonderd euro per gedupeerde per gedaagd bedrijf. Alberdingk Thijm meldt dit bedrag in een tweet.

Als de actie voor de rechter succes krijgt, kan de vergoeding aan immateriële schade oplopen tot honderden miljoenen euro. Volgens Alberdingk Thijm ligt het plafond in potentie op vijf miljard euro per bedrijf. De massaclaim wordt gefinancierd door Innsworth Litigation Funding. Dit Britse bedrijf, waarachter het grote hedgefund Elliott schuilgaat, is gespecialiseerd in collectieve juridische procedures. Innsworth heeft dertig procent van de opbrengst bedongen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners