Nieuws
14 augustus 2020

CCB waarschuwt voor ‘smishing’-campagnes

Het Centrum voor Cybersecurity België waarschuwt voor een tsunami aan valse sms’jes waarmee cybercriminelen persoonlijke data proberen te stelen. Het centrum zegt die informatie uit ‘betrouwbare bron’ te hebben ontvangen.

Smishing, een samentrekking van sms en phishing, is een techniek waarbij cybercriminelen massaal valse sms’jes sturen, zogenaamd van een bank, koerier of warenhuis, met daarin een link waarop geklikt moet worden. De bank vraagt bijvoorbeeld om een rekening aan te zuiveren, de koerier heeft een pakje dat getraceerd kan worden en het warenhuis houdt een actie waarmee gratis producten te winnen zijn.

Het CCB waarschuwt dat er zeker niet op de links geklikt mag worden en, als het per ongeluk toch gebeurt, dat je nooit persoonlijke gegevens mag invullen. Supermarkten en koerierdiensten, laat staan banken, contacteren hun klanten nooit op deze manier.

Waarom precies België in het vizier van de smishing-fraudeurs loopt, is niet duidelijk. Wie een verdacht bericht ontvangt, kan dat doorsturen naar verdacht@safeonweb.be

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners