Nieuws
14 oktober 2020

Thales zet rijbewijs op smartphone in Florida

Florida is de eerste staat in de Verenigde Staten die mobiele rijbewijzen toelaat. De benodigde software komt van een online-authenticatie-app van het Franse concern Thales. Vanaf volgend jaar mag het 'document' gebruikt worden.

Thales zal het Florida Department of Highway Safety and Motor Vehicles vanaf 2021 mobiele verificatiediensten voor rijbewijzen leveren en een mobiel rijbewijs voor inwoners. De mobiele rijbewijzen kunnen net als de traditionele variant de identiteit van de bestuurder, leeftijd en rijrechten verifiëren. Het fingeert daarnaast als een online-authenticatiemiddel, waarmee Floridianen bewijzen wie ze zijn. De smartphone verlaat de hand van de eigenaar niet, waardoor het een contactloze en gemakkelijke manier is om een id te tonen.

De mobiele rijbewijzen voldoen aan alle nationale en internationale normen, wat betekent dat ze in de VS, maar ook internationaal zijn te gebruiken en moeilijk te vervalsen. Ze bevatten een veilig gedigitaliseerd legitimatiebewijs waarvan de authenticiteit is te controleren. Gebruikers bepalen zelf welke informatie wordt weergegeven vanuit de app, afhankelijk van de context. Als het bijvoorbeeld gaat om de toegang tot een casino, hoeft alleen de leeftijd getoond te worden. Het rijbewijs op de mobiel geeft dan alleen die informatie weer.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners