Nieuws
05 november 2020

Thuiswerken sluit én opent deur voor virussen

Omdat het aantal besmettingen sinds de zomervakantie in rap tempo is toegenomen, luidt het devies: werk thuis tenzij het echt niet anders kan. De maatregel moet het coronavirus indammen, maar zet de deur wagenwijd open voor digitale virussen.
Hackers weten maar al te goed dat de computerbeveiliging bij werknemers thuis doorgaans minder georganiseerd is en spelen daar op in. In de zomer zagen we al dat dit niet alleen desastreuze gevolgen voor een individuele computer heeft, maar uiteindelijk een heel bedrijfsnetwerk plat kan leggen. 

Een apparaat thuis is te infecteren zonder dat de gebruiker het door heeft. Een firewall of antivirusprogramma is lang niet altijd voldoende. En dan hebben we het nog niet eens over het aantal thuiswerkers dat volledig vertrouwt op enkel de firewall. Wanneer de computer terugkomt in het bedrijfsnetwerk, heeft het vaak toegang tot de omringende apparaten. Een gouden kans voor een hacker. In alle vrijheid kan hij andere apparaten detecteren en besmetten. Dit is ook precies wat er in mei en juni van dit jaar gebeurde toen thuiswerkers weer vaker naar kantoor kwamen. Op de vier miljoen apparaten van onze klanten bij Tesorion, zagen we in genoemde periode een explosieve stijging in het aantal malware-detecties in bedrijfsnetwerken. Waar het aantal in maart nog op zeshonderd per maand lag, waren dit er in juni bijna 50.000. De grote vraag: hoe zorgen we ervoor dat we na de tweede golf niet in dezelfde valkuil stappen? Hoe sluiten we het hek voor een kwaadwillende?

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners