Nieuws
17 november 2020

Domeinnaamhouders wacht strenge controle

DNS Belgium, de vzw die Belgische domeinnaamservers beheert, gaat de registratiegegevens van domeinnaamhouders controleren nog voor de domeinnaam actief wordt. Daarmee strijdt de organisatie mee tegen cybercriminaliteit.

DNS Belgium monitort nu ook registratiegegevens en werkt nauw samen met de FOD Economie om malafide websites en webshop offline te halen. Wanneer DNS Belgium vaststelt dat een be-domeinnaam met foutieve gegevens werd geregistreerd, stuurt het een e-mail naar de domeinnaamhouder met de vraag zijn gegevens te corrigeren. Wanneer dat niet gebeurt binnen de veertien dagen, wordt de website offline gehaald.

Dat neemt niet weg dat cybercriminelen op veertien dagen veel schade aanrichten. Ze registreren – met valse gegevens – een domeinnaam, versturen massaal phishingmails, zetten snel een valse webshop op en ontfutselen gegevens van nietsvermoedende internetsurfers. Om dergelijke scenario’s dus te vermijden, zal DNS Belgium vanaf nu registratiegegevens controleren nog voor de domeinnaam actief wordt. Er bestaan al domeinnaamorganisaties in het buitenland die deze strategie toepassen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners