Whitepaper samenvatting

Security for virtualization: De juiste balans zoeken

Security for virtualization: De juiste balans zoeken
Virtualisatie heeft de IT-omgeving van bedrijven geheel veranderd. Organisaties hebben wereldwijd meer dan ooit te maken met cyberdreigingen. Het is van essentieel belang dat de IT-infrastructuur zowel fysiek als virtueel volledig en effectief beveiligd is.

Door beveiligingsfunctionaliteit aan een IT-systeem toe te voegen wordt er in een bepaalde mate gebruikgemaakt van systeembronnen. Het streven is altijd de beveiliging zo optimaal mogelijk te maken terwijl tegelijk de impact op prestaties zoveel mogelijk wordt beperkt. Het is dus nodig de juiste balans tussen beveiliging en efficiëntie van de systemen te zoeken.

Dit is met name van groot belang voor virtuele infrastructuren. De grootste voordelen van virtualisatie voor bedrijven zijn de prestatie-efficiëntie en optimalisatiewinsten, en de bijbehorende kostenbesparingen. Wanneer er op systemen beveiligingsoplossingen worden geïnstalleerd die veel van de systeembronnen vergen, kunnen deze voordelen veel kleiner worden, zodat de investering in virtualisatie zijn doel voorbijschiet.

Het is niet eenvoudig de juiste beveiligingsoplossing voor een specifieke virtuele omgeving te kiezen. Gebruik dit artikel bij het zoeken van de juiste beveiligingsstrategie voor uw virtuele omgeving: een strategie waarbij beveiliging en prestaties met elkaar in balans zijn. Omdat de “juiste balans” voor elke organisatie zal verschillen, bestaat er niet één oplossing. Maar wat in de eerste plaats belangrijk is voor een goede balans, is de aanwezigheid van – en het type – beveiligingsagent bij het virtuele endpoint; de balans tussen de mogelijkheid beveiligingsfuncties in te schakelen bij het endpoint en de hoeveelheid waardevolle verwerkingsruimte die hiervoor nodig is.

Dit artikel bevat informatie over drie beveiligingsmethoden voor de beveiliging van virtuele endpoints en het effect van de methoden op het behalen van het beste investeringsrendement. Verder worden er enkele adviezen gegeven om de beste balans tussen prestaties en beveiliging voor uw virtuele systemen en uw fysieke en mobiele omgevingen te vinden.

De drie methoden zijn:
• Agent-based
• Agentless
• Light agent

Om de juiste balans voor uw situatie te vinden is het belangrijk deze methoden te begrijpen en de sterke en zwakke punten ervan te kennen.
downloaden
Wanneer je dit whitepaper download ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint
Kenmerken:
Publicatie datum: 01-01-2014
Bestandstype: pdf
Document: Whitepaper
Taal: NL
Gepubliceerd door: Kaspersky Lab
Onderwerpen:
Endpoint Security

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners