Whitepaper samenvatting

The rise of Hybrid IT

The rise of Hybrid IT
Om inzicht te krijgen in de veranderende datacenter- en IT-infrastructuurstrategieën van Europese bedrijven, ingegeven door toenemende cloud-adoptie, ondervroeg IDG Connect 625 besluitvormers in de IT over hun huidige situatie en hun toekomstplannen. De respondenten waren gelijk verspreid over Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Ierland, Nederland, België, Denemarken en Zweden.

Ons onderzoek richt zich op middelgrote of grote ondernemingen uit de particuliere sector met meer dan 100 werknemers. We ondervroegen alleen mensen met bedrijfs-, operationele of ITmanagementfuncties die direct betrokken zijn bij de IT-besluitvorming, 60 procent was beslisser. Respondenten die de IT volledig hadden uitbesteed, evenals respondenten werkzaam in de IT-sector (hardware, software en service providers) zijn niet meegenomen in de resultaten. Met als doel om inzicht te verschaffen hoe Europese ondernemingen van plan zijn hun workloads te verwerken, op te slaan en te beheren, hebben we de staat van de cloud-adoptie, de sourcing-modellen, de beslissingscriteria voor datacenters, de impact van virtualisatie en de rol van netwerken in de cloudinfrastructuur onder de loep genomen.

De zakelijke wereld verandert snel en IT-strategieën houden gelijke tred met deze veranderingen. Ondernemingen krijgen het vanuit alle hoeken voor hun kiezen door veranderingen zoals online diensten die fysieke transacties verdringen, de globalisering die een nieuwe prijsdruk creëert en de toenemende uitdagingen op het gebied van beheer en beveiliging.

De IT-sector heeft hierop gereageerd met nieuwe sourcing-modellen voor rekencapaciteit, omdat cloud computing het uitproberen en testen van nieuwe ideeën vereenvoudigt, implementatiekosten verlaagt en time to market kan versnellen. Veranderingen in sociale netwerken, de snelle toename van mobiele apparatuur, de groei van breedband, het Internet of Things en data-analyse (big data) vergroten zakelijke kansen, maar vragen ook om nieuwe benaderingen van gegevensbeheer.

Vandaag de dag kunnen bedrijven zich onderscheiden van hun concurrentie door de manier waarop zij hun IT-infrastructuur implementeren, en het zakelijke en analytische inzicht dat die implementatie mogelijk maakt. Strategische beslissingen over inkoop en beheer van IT en samenwerking met derde partijen brengen echter afwegingen met zich mee over risico’s versus opbrengsten, interne controles, vertrouwen in leveranciers en de huidige en ideale opzet van de IT-infrastructuur.

In dit onderzoek hebben we geprobeerd om inzichtelijk te maken hoe Europese IT-beslissers momenteel met IT omgaan, de waarschijnlijke ontwikkelingen en wat precies tot die ontwikkelingen leidt.
downloaden
Wanneer je dit whitepaper download ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint
Kenmerken:
Publicatie datum: 02-03-2015
Bestandstype: pdf
Document: Whitepaper
Taal: EN
Gepubliceerd door: Interxion Belgium N.V.

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners