Whitepaper samenvatting

Bewust zijn van cybersecurity – Cyber Safety Awareness Programma

Bewust zijn van cybersecurity – Cyber Safety Awareness Programma

Bij de meeste bewustwordingstrainingen wordt er niet ingespeeld op de kerncompetenties van mensen - hun besluitvormings-principes en hun leervermogen. Daarom zijn de trainingen vaak ineffectief. Onze cybersecurity trainingen richten zich op gedragsverandering. De training belicht beveiligingsgericht gedrag in praktische situaties en bekrachtigt de principes en best practices voor cybersecurity op de werkvloer.

Uit een recent onderzoek is gebleken dat:

  • Bedrijven met een bewustwordingsprogramma voor beveiliging 76% minder tijd kwijt zijn aan beveiligingsincidenten dan bedrijven die zo'n programma niet hebben (met een gemiddeld jaarlijks verlies van slechts $ 162.000 versus $ 683.000).
  • Organisaties met een bewustwordingsprogramma voor beveiliging 50% minder risico liepen op personeelsgerelateerde beveiligingslekken. Een effectief bewustwordingsprogramma voor cybersecurity kan ervoor zorgen dat: - Het aantal incidenten daalt met wel 90%.
    - Het cyberrisico in financieel opzicht met 50-60% afneemt.
    - Cybersecurity wordt vertaald van IT-jargon naar duidelijke zakelijke taal, waardoor ook het management voorstander wordt.
    - Meetbare resultaten opleveren wat betreft het bewust zijn van cybersecurity.

Het Cyber Safety Awareness Programma is modulair opgebouwd en bestaat uit vier elementen. De elementen zijn onderling verbonden maar ook separaat afgenomen en gevolgd worden. De beoogde gedragsverandering “ Initieel → Bewust (ik ken) → Kennis (ik kan) → Houding (ik wil) → Gedrag (ik doe)” wordt echter optimaal bereid bij het doorlopen van het complete programma met een repeterend karakter.

downloaden
Wanneer je dit whitepaper download ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint
Kenmerken:
Publicatie datum: 29-04-2016
Bestandstype: pdf
Document:
Taal: NL
Gepubliceerd door: Kaspersky Lab
Onderwerpen:
Cybercrime Cyber Security

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners