Whitepaper samenvatting

2018 Cloud Security Report

2018 Cloud Security Report
Dit is ons derde jaarverslag over cloudbeveiliging. Toen we onze eerste cloud veiligheidsenquête uitvoerden een paar jaar geleden waren veel IT-professionals nog steeds zeer conservatief over waar hun meest kritische gegevens op te slaan en te kiezen voor on-premise systemen, of op zijn minst voor hybride systemen. In die tijd vreesde men voor de cloud, met name de vrees op het gebied van gegevensbeveiliging woog zwaarder dan de beloofde voordelen. 

Maar toen organisaties hun voorzichtigheid deelden, luisterden de providers en leverden ze de gewenste controles. Vertrouwen was niet eenvoudig op te bouwen, maar nu is het duidelijk dat de cloud een kerntechnologie gaat vormen voor de meeste organisaties, zelfs voor organisaties met veel gevoelige gegevens. 

Omdat aanbieders nu een breed scala aan veiligheidscontroles bieden en het is aan de klant om te beslissen welke te gebruiken en om in welke mate analisten voorspellen dat de klanten verantwoordelijk zullen zijn voor het overgrote deel van de storingen in de beveiliging van de cloud. Daarom wilden we dit jaar onderzoeken in hoeverre onze respondenten klaar zijn om met cloudadoptie te beginnen, of ze voldoende vertrouwen hebben in de cloud om daar gevoelige gegevens op te slaan en hoe ze gegevens in de cloud beschermen. 

Netwrix waardeert de input van alle IT-professionals die de tijd hebben genomen om hun ervaringen, percepties en plannen over cloudadoptie te delen. De 853 deelnemers vertegenwoordigen bedrijven van elke omvang, gevestigd over de hele wereld en actief in alle belangrijke industrieën, en alle organisaties zijn publieke of hybride cloudgebruikers.

Dit rapport vat hun feedback samen en analyseert deze.
downloaden
Wanneer je dit whitepaper download ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint
Kenmerken:
Publicatie datum: 14-01-2019
Bestandstype: pdf
Document: Onderzoek
Taal: EN
Gepubliceerd door: Netwrix Corporation

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners